Wat doen we?

Crematorium UITZICHT zorgt voor een rustig kader waar mensen afscheid kunnen nemen van hun naasten. Iedereen kan bij ons terecht in een omgeving die openstaat voor elke levensvisie. Maar naast een crematorium willen we meer zijn: een kwaliteitsvolle dienstverlening in een architecturaal tijdloos gebouw, een aparte ontmoetingsruimte voor rouwmaaltijden en een plaats voor beleving van cultuur. Psilon, de vereniging voor crematoriumbeheer van 22 gemeenten uit Zuid- en Midden-West-Vlaanderen, stelt zich met UITZICHT ten dienste van de samenleving. Een samenleving die vraagt naar ruimte voor afscheid en begrip voor rouw. Maar ook: plaats voor hoop. Hoop op uitzicht.

Ruimte geven voor afscheid, ontmoeten en crematie

Met de Aula (198 zitplaatsen) en de Salon (40 zitplaatsen) beschikt UITZICHT over twee ruimtes waar familie en vrienden kunnen afscheid nemen van hun overledene. Indien gewenst kan de Aula uitbreiden met 300 staande plaatsen.
Familie en vrienden van de overledene worden onthaald in de inkomhal. Twee afzonderlijke familiekamers staan ter beschikking. Zo kan de familie voor een uitvaartdienst nog even samen zijn. De Aula en de Salon beschikken beiden over een condoleanceruimte. Daar kan de familie na de uitvaart worden begroet.
In het Donatorium kunnen een beperkt aantal mensen in alle intimiteit aanwezig zijn bij het inbrengen van de kist in de crematieoven.

Klik hier voor de actuele richtlijnen mbt Corona.

Klik hier voor de tarievenlijst.

Een asbestemming aanbieden

Voor de asbestemming kiezen de meeste families voor een verstrooiing of een bijzetting in een columbarium of een urnenveld op de begraafplaats van de eigen gemeente. Men kan daarnaast ook kiezen voor een asverstrooiing op de nabijgelegen landschapsbegraafplaats van Hoog Kortrijk.

Koffietafels verzorgen

UITZICHT geeft families de mogelijkheid om een koffietafel aan te bieden na een uitvaart. Op wandelafstand van het crematorium beschikken we hiervoor over een ontmoetingsruimte. Deze ruimte voor de koffietafel kreeg de naam ‘horizon’.